vídeňský štrůdl
Aktuální počasí Vídeň Rakousko, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Vídeň září, říjen, online webkamery ve Vídni
Podívejte se na aktuální počasí Vídeň. Zjistěte si předpověď počasí ve Vídni. S xpočasí.cz je slunečná dovolená ve Vídni zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Rakousku.
Vídeňský štrúdl je tradiční dezert, který se skládá z tenkého těsta a náplně. Příprava často zahrnuje rozinky, které se před použitím opláchnou a namočí do rumu, aby nabobtnaly.
Tradiční recept na výborný jablečný závin má jemné tenké těsto, je plný velkých kousků jablek, voní skořicí a opraženou strouhankou. Provedeme vás jeho přípravou krok za krokem.
IReceptář.cz - Zajímá vás, jak vypadá recept na poctivý vídeňský jablečný závin? Je stejný ten ve vaší rodinné kuchařce nebo se časem některé postupy zjednodušily a suroviny vytratily?
Jablečný štrúdl jsem zkoušela upéct poprvé v životě, a to peču už docela dlouho, ale nějak jsem se pořád k tomuto skvostu rakousko-uherské kuchyně nemohla
Vídeňský štrúdl s jablky a mákem kombinuje nakyslá jablka, která dodávají svěží chuť a vláčnost. Mletý mák přidává oříškovou vůni a je zdrojem vápníku a vlákniny. Hladká mouka z pšenice vytváří tenké elastické těsto, zatímco máslo po...
Pravý vídeňský tažený štrúdl vyplní celý plech, stáčejte ho vedle sebe jako dlouhého hada. Ale zpátky k historii. V roce 1696 byl recept na štrúdl poprvé zaznamenán v kuchařské knize, v 18. století ho Marie Terezie poprvé podávala jako dezert...
Jablečný závin, štrůdl nebo štrúdle, je oblíbený dezert ke kávě nebo čaji původem z Rakouska. Ve střední Evropě se peče v různých obměnách, stojí ale za to vyzkoušet rakouskou variantu, která chutná lahodně a je snadná na přípravu.
Vyzkoušejte recept na vídeňský jablečný závin s vláčným těstem, který se netrhá. Plný jablek, ořechů a skořice! Lepší než listové těsto!