václavky
Podívejte se na aktuální poèasí Vác. Zjistìte si pøedpovìï poèasí ve Vác. S xpoèasí.cz je sluneèná dovolená ve Vác zajištìna. Nabízíme pøedpovìï poèasí také pro další mìsta v Maïarsku.
Aktuální poèasí Vác, pøedpovìï poèasí na 14 dnù, poèasí Vác záøí, øíjen, online webkamery ve Vác
Václavka je klasická houba podzimního lesa, která obvykle nejvíc roste kolem svátku svatého Václava (28. záøí), což jí také dalo jméno. Když zaènou václavky rùst, objeví se vìtšinou v trsech na kmenech a paøezech rùzných døevin.
Jak pøipravit ten správný sladkokyselý nálev na houby, jak pøedvaøit václavky a jak je sterilovat? Postupujte podle našeho receptu.
Václavka (Armillaria) je rod stopkovýtrusých hub z èeledi Physalacriaceae, které parazitují na stromech (smrky a jiné) a rozkládají i mrtvou døevní hmotu.
Václavky patøí mezi oblíbené houby, které se nakládají do octa. Jsou vynikající pochoutkou a každý podzim po svatém Václavu na nì houbaøi vyrážejí do lesa. Kde hledat václavky a jaké nejlepší recepty s václavkami mùžete vyzkoušet?
Václavka je lahodný zabiják! Bez obav, to se týká jen stromových hostitelù! Pøeètìte si více o jejich využití v kuchyni!
Václavka obecná (a její pøíbuzné druhy) je bezpochyby nejvìtším a nejnebezpeènìjším parazitem stromù u nás. Pùsobí velmi intenzivní hnilobu a strom napadený václavkou brzy odumírá.
Jakmile je použijete do guláše èi naložíte do sladkokyselého nálevu, jsou václavky opravdovou delikatesou a jedním z pozitiv zaèínajícího podzimu. Pokud byste je konzumovali jen smažené èi grilované, mohou zpùsobit zvracení nebo prùjem.
Houby jsou neodmyslitelnou souèástí èeské kuchynì a jejich využití je opravdu široké. Jednou z nejoblíbenìjších druhù hub u nás jsou václavky, které se vyznaèují svým charakteristickým tvarem a chutí.
IReceptáø.cz - Sice už je po svátku svatého Václava a poèasí je chladnìjší, ale milovníci hub mají stále šanci vyrazit do lesa na václavky. Tyto oblíbené podzimní houby totiž mùžete sbírat od konce záøí až do prosince.