václavkový guláš
Aktuální poèasí Vác, pøedpovìï poèasí na 14 dnù, poèasí Vác záøí, øíjen, online webkamery ve Vác
Podívejte se na aktuální poèasí Vác. Zjistìte si pøedpovìï poèasí ve Vác. S xpoèasí.cz je sluneèná dovolená ve Vác zajištìna. Nabízíme pøedpovìï poèasí také pro další mìsta v Maïarsku.
Recept, podle kterého se vám Guláš z václavek zaruèenì povede, najdete na Labužník.cz. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchaøù.
Václavkový guláš - recept: Václavky nakrájíme na vìtší kusy a propláchneme je ve vodì. Na oleji osmažíme jemnì nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Pøisypeme houby a
Svátek sv. Václava pøipadá na 28. záøí a kromì toho, že je Dnem èeské státnosti, je i signálem pro houbaøe k hledání václavek. Tyto houby...
S pøíchodem podzimu se v èeských lesích objevují václavky. Tyto døevokazné houby jsou za syrova jedovaté, ale pokud je dostateènì uvaøíte, a to nejménì 20 minut, získáte výbornou surovinu.
Václavky jsou oblíbené houby, které mùžeme sbírat od záøí až do prosince. Hodí se do gulášù i houbových aspikù. Mají ale jeden problém. Pokud je nepøipravíme správnì, mohou nás ohrozit.
Recept a fotky mi poslala Radka Fleková a slíbila, že mne nauèí nìkdy poznat v lese václavky :-) Doufám, že co nejdøíve, protože její guláš vypadá opravdu skvìle.
IReceptáø.cz - Typickými podzimními houbami, kterých jsou ještì stále plné lesy, jsou václavky se svou originální chutí. Pokud jste si je už zavaøili, udìlejte si ještì z èerstvých kouskù guláš, který je nádhernì voòavý a chuovì naprosto...
Apetitonline.cz - váš oblíbený web s recepty, které opravdu fungují! Jsou totiž dùkladnì otestované a provìøené redakcí èasopisu Apetit a ètenáøi. Apetit, napsáno s chutí.
Èasopis Myslivost - odborné informace z myslivosti, zvìøi, lovectví, kynologii, loveckého a sportovního støelectví, lesnictví a ochrany pøírody.