salmoneloza
Aktuální počasí Sal, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Sal září, říjen, online webkamery Sal
Podívejte se na aktuální počasí Sal a dlouhodobou předpověď počasí Sal. Nabízíme předpověď počasí také pro další města na Kapverdských ostrovech.
Jaké příznaky má salmonelóza? Jaké potraviny jsou rizikové a mohou být kontaminované? Jak potraviny v létě správně skladovat? Klikněte a dozvíte se víc.
Salmonelóza je označení pro akutní průjmová bakteriální onemocnění způsobovaná netyfoidními bakteriemi rodu Salmonella (těmi, které nezpůsobují břišní tyfus, tedy S. typhi).
Salmonelóza je onemocnění průjmového typu, způsobené bakteriemi z rodu Salmonella, které se vyskytují v produktech zvířecího původu (např vejce, maso, mléko).
Jak se salmonelóza projevuje, je-li salmonela nakažlivá a hlavně, jak se salmonelové infekci z jídla vyhnout, vám odpovídáme v našem dalším článku.
Salmonelóza je onemocnění bakteriálního původu. Typickým příznakem je prudký průjem, obvykle spojený s horečkou, nevolností a celkovou schváceností.
Salmonelóza je infekční průjmové onemocnění, jehož původci jsou různé druhy bakterií rodu Salmonella. Salmonely se běžně vyskytují u různých zvířat, zejména ...
Salmonelóza je průjmové onemocnění vyvolané bakteriemi z rodu Salmonella. K nákaze dochází při konzumaci kontaminovaných potravin, nejčastěji masa nebo vajec.c.
Salmonelóza je druhou nejvýznamnější alimentární nákazou (po kampylobakterióze) a její trend výskytu je od roku 2016 stabilní.