olomoucký syreček
Aktuální počasí Olomouc, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Olomouc září, říjen, online webkamery v Olomouci
Podívejte se na aktuální počasí Olomouc. Zjistěte si předpověď počasí v Olomouci. S xpočasí.cz je slunečná dovolená v Olomouci zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v České republice.
Historie olomouckých tvarůžků neboli syrečků sahá až do 15. století. Vyráběly se v Lošticích jako tradiční hanácký výrobek, který se připravoval doslova v každé chalupě.
V příštích několika dílech se budeme věnovat českým legendárním produktům. Začínáme jediným původním českým sýrem, který je známý nejen svou specifickou vůní a chutí, ale i minimálním obsahem tuku - Olomouckým tvarůžkem.
Milovaná hanácká specialita, na kterou většina místních nedá právem dopustit, si vysloužila chráněné zeměpisné označení: Olomoucké tvarůžky. Většinou se konzumují tvarůžky naslano, ale v Lošticích existuje úspěšná a oblíbená Tvarůžková...
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Princip výroby se dodnes příliš nezměnil, jen ruční práci z části nahradily moderní stroje.
Olomoucké Tvarůžky- Olomoucké syrečky nebo také tvargle - jsou typickým moravským zrajícím sýrem, vyráběným z odtučněného mléka. Historie První p...
Dobře uleželé tvarůžky jsou dobré samy o sobě, jen tak s chlebem. Ale dá se s nimi v kuchyni krásně kouzlit - můžete je nakládat, smažit, péct, přidat do pečiva, udělat z nich tatarák, knedlíčky do polévky, zkrátka je to univerzální surovina...
I my se můžeme pyšnit unikátním druhem sýra, a to Olomouckými syrečky! Přečtěte si o nich ty nejzajímavější informace!
Přivítejte nový rok s tvarůžkovou chutí! Silvestr je skvělou příležitostí zpestřit slavnostní tabuli něčím neobvyklým. Olomoucké tvarůžky nabízí překvapivé možnosti pro chutné a lehké silvestrovské pohoštění.
Tradice výroby olomouckých tvarůžků je velmi dlouhá. Tento jediný domácí sýr původní receptury se dnes ve velkém vyrábí v Lošticích na Šumpersku, kde se navíc nachází i muzeum věnované této aromatické potravině.