olomoucké tvarůžky kde se vyrábějí
Podívejte se na aktuální počasí Olomouc. Zjistěte si předpověď počasí v Olomouci. S xpočasí.cz je slunečná dovolená v Olomouci zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v České republice.
Aktuální počasí Olomouc, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Olomouc září, říjen, online webkamery v Olomouci
Někdo je považuje za delikatesu, jiný si zacpává nos už z dálky. Jejich lehce štiplavý odér a pikantní chuť zkrátka vzbuzují rozporuplné...
Olomoucké tvarůžky (také olomoucké syrečky nebo tvargle z něm. Olmützer Quargel) jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z odtučněného mléka.
Lidé je buď milují, nebo nenávidí, takzvané syrečky. V roce 1924 se v loštické továrně roztočil první formovací stroj a odstartoval revoluci ve výrobě jediného původního českého sýra, aromatického tvarůžku.
Právě před sto lety, v roce 1924, se v loštické tvarůžkárně roztočil první formovací stroj, díky němuž se věhlas olomouckých syrečků rychle rozšířil i do dalších regionů mimo Hanou.
Výroba Olomouckých tvarůžků se takto dostala na úroveň, která představuje hygienicky a mechanizačně současný světový standard.
Olomoucké tvarůžky mají historii delší jak 600 let. Jedná se o jedinečný a jediný sýr českého původu, který je znám svou nezaměnitelnou pikantní chutí a výraznou vůní.
Tradice výroby olomouckých tvarůžků je velmi dlouhá. Tento jediný domácí sýr původní receptury se dnes ve velkém vyrábí v Lošticích na Šumpersku, kde se navíc nachází i muzeum věnované této aromatické potravině.
Pravé Olomoucké tvarůžky jsou odtučněný měkký, pod mazem zrající sýr z netučného kyselého tvarohu. Na Hané se vyrábějí již déle než 400 let. S jejich
Společnost A.W. spol. s r.o., výrobce tradičních Olomouckých tvarůžků, přivítala nového vedoucího výroby. Stal se jím odborník Jaroslav Klein s bohatými zkušenostmi v potravinářském průmyslu, který se v minulosti podílel na řízení předních...