pagáčky
Podívejte se na aktuální počasí Pag a dlouhodobou předpověď počasí Pag. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Chorvatsku.
Aktuální počasí Pag, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Pag září, říjen, online webkamery Pag
Starodávný recept z Valašska prozradil Petr Stupka posluchačům Kuchařského čarování. Jedná se o škvarkové placky, kterým se na Moravě říká pagáčky. Jejich příprava zabere dvě až tři hodiny.
Škvarkové pagáčky - recept: Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto,
Recept na jednoduché, rychlé a velmi chutné pagáčky bez překládání těsta, které zvládne s úspěchem každý začátečník.
Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek....
Zkuste jednoduchý recept na nadýchané tvarohové pagáčky s parmezánem, které jsou ideální jako rychlý snack na cesty, do práce či na večerní mlsání.
Poctivé škvarkové pagáčky jsou chuťovka, po které se rychle zapráší. Ať už budete nadýchané pagáče zakusovat k burčáku či vínu, nebo jen tak, raději jich upečte víc...
Maličké pagáčky z nadýchaného a zároveň i křehkého těsta, lístkujícího díky klobásové náplni. Pro pánskou návštěvu tuhle klobásovou směs dělám s chilli, je pak příjemně pikantní. Určitě ji můžete ovonět třeba i utřeným stroužkem česneku...
Nejznámější pagáčky jsou sice z kynutého těsta se škvarky, ale i s použitou brynzou jsou velmi známé a oblíbené. Místo brynzy lze použít měkký tvaroh. I tuto variantu jsem vyzkoušela a výsledek byl také vynikající.
Pagáče nejsou typickým jídlem jen ve slovenské kuchyni. Pogácsa (pogáč, pagáč) se připravuje i v maďarské kuchyni. Jedná se o kulaté sladké či slané pečivo, které se vyrábí z kvasnicového těsta a jí se teplé.#tescoma-velmi-sirokyŠkvarkové...